Tijs Vanneste, ons allerbekend om zijn electropopnummer Ziet em duun, verzamelt in het VRT-programma "De Kemping" 9 jongeren met weinig of geen werkervaring rond zich om in zijn geliefde Kempen een camping op te starten. Deze mensen hebben allemaal een rugzak, zoals een (vroegere) verslaving, armoede of een gedragsstoornis waardoor ze moeilijk aan het werk raken of hun werk niet kunnen behouden. 

Tijs zet de deelnemers aan het werk in zijn Kemping. Ze beslissen allen mee over het project en engageren zich om het tot een succes te brengen. Als vroegere leerkracht in het bijzonder onderwijs coacht Tijs de jongeren als geen ander en hij reikt hen een mooie werkervaring aan om later op de arbeidsmarkt te kunnen toepassen. 

Taaladvies

Wie dit programma volgt op één,  zal het wel al gezien hebben: iedereen spreekt Kempisch dialect. Het doet ons direct denken aan Natalia of Tom Boonen, zeer plat en toch charmant.  Kan dialect op de openbare omroep, waar het Algemeen Nederlands als absolute voorbeeld geldt?  Tuurlijk, VRT is moderner dan we denken. Of zijn we Eigen Kweek, de VRT-serie over West-Vlaamse aardappelboeren die plots wiet gaan kweken, vergeten 😂? 

Hieronder kan je het gesprek volgen tussen Tijs Vanneste en Ruud Hendrickx, taalspecialist en trouwens de taaladviseur van de VRT

Link naar Video

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Het kan even duren voor uw reactie op de website verschijnt. Nieuwe reacties zijn pas zichtbaar nadat een beheerder ze heeft goedgekeurd.