Beëdigde vertaling: getrouwheid in woorden

Beëdigde vertaling afbeelding weegschalen justitie

 

Een beëdigde vertaling is voorzien van een officiële verklaring door een vertaler die beëdigd is door een bevoegde autoriteit. Deze vertalingen zijn meestal nodig voor officiële documenten zoals geboorteakten, huwelijksakten, juridische documenten, diploma's en andere officiële papieren. De beëdigde vertaler verklaart met zijn of haar digitale handtekening en beëdigingsclausule dat de vertaling een getrouwe en nauwkeurige weergave is van het originele document. Beëdigde vertalingen worden vaak vereist door overheden, rechtbanken en andere officiële instanties.

Wanneer heb je een beëdigde vertaling nodig?

Een beëdigde vertaling heb je als particulier, bedrijf of overheid vaak nodig voor officiële documenten met juridische, administratieve of overheidsdoeleinden. Hier zijn enkele specifieke situaties die een beëdigde vertaling vragen.

  1. Juridische documenten: in gerechtelijke procedures zoals pv's, dagvaardingen, vonnissen, pleidooien en andere procedurestukken. Voor rechtbanken, de politie, advocaten, enzovoort.

  2. Beëdigde vertaling voor particulieren: officiële documenten voor overheidsinstanties en gemeenten zoals een geboorteakte, een huwelijksakte, visumaanvragen, naturalisatieprocedures of andere notariële akten en persoonlijke documenten.

  3. Diploma's: erkenning van diploma's voor universiteiten of werkgevers in België of in het buitenland.

  4. Beëdigde vertaling voor bedrijven: contracten, statuten, notariële akten of andere officiële bedrijfsdocumenten.

Beschik je over een document van officiële aard  voor wettelijke of administratieve procedures? Controleer bij de instantie waar je het document moet indienen of een beëdigde vertaling vereist is.

➡️Contacteer EmMaLingua voor een snelle en vrijblijvende prijsofferte.

Voordelen van een beëdigde vertaling

Deze voordelen maken beëdigde vertalingen essentieel als de nauwkeurigheid en wettelijke geldigheid van de vertaling van groot belang zijn.

  • Officieel geldig: beëdigde vertalingen zijn erkend door autoriteiten en officiële instanties. Ze worden geaccepteerd als rechtsgeldige vertalingen voor documenten die moeten worden ingediend bij rechtbanken, overheidsinstanties, immigratiediensten en andere officiële instanties.

  • Nauwkeurig en betrouwbaar: een beëdigde vertaler maakt een vertaling die nauwkeurig en getrouw is aan het originele document. Deze ervaren vertaler is bekend met de specifieke terminologie en waarborgt de authenticiteit en geldigheid van belangrijke juridische documenten en akten.

  • Juridisch conform: voor juridische documenten is het van cruciaal belang dat de vertaling de juiste terminologie en betekenis behoudt. Beëdigde vertalers zorgen ervoor dat de vertalingen aan alle wettelijke vereisten voldoen.

  • Internationaal erkend: beëdigde vertalingen worden vaak wereldwijd erkend, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in verschillende landen en bij internationale procedures.

Hoe gaat EmMaLingua te werk?

Mail ons je te vertalen document(en) door, bij voorkeur de digitale versie ervan. Beschik je enkel over een origineel document op papier? Stuur dan een zo kwalitatief mogelijke foto of scan. Hoe kwalitatiever het document, hoe sneller en voordeliger de beëdigde vertaling.

Je krijgt snel feedback met de prijs en de levertermijn. Na jouw akkoord mail ik bliksemsnel de gewenste beëdigde vertaling in PDF met mijn handtekening en beëdigingsverklaring.

Ik ben beëdigd voor de volgende talencombinaties:
✔️Nederlands-Frans
✔️Frans-Nederlands
✔️Nederlands-Spaans
✔️Spaans-Nederlands

Staat jouw taal er niet tussen? Ik bezorg je graag de contactgegevens van een collega-beëdigd vertaler!

➡️Geen beëdiging nodig maar wel een juridische vertaling van GDPR-documenten, algemene voorwaarden, privacyverklaring, een jaarverslag of jaarrekening, notulen of een octrooi? Neem contact voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Uitkijkend naar jouw aanvraag voor een beëdigde vertaling!

Beëdigde vertaling
Afbeelding
Beëdigde vertaling