SEO-vertaling

Wat heb je aan een fancy website zonder bezoekers? Die niet gevonden wordt in Google en andere zoekmachines? Niets.
Je betaalt je misschien blauw aan advertenties of andere betaalde online campagnes om leads of verkopen te halen.
Het kan echter véél goedkoper!

Hoe? Investeer in een goede SEO-copywriter en/of SEO-vertaler. 

 

Google zoekveld online

 

Vertalingen voor zoekmachines

Steeds meer bedrijven hechten belang aan zoekmachinevriendelijke online teksten en vertalingen.

Wat betekent dat concreet?

De teksten en vertalingen zijn zo geschreven dat ze "geoptimaliseerd" en dus aangepast zijn aan de noden en wensen van zoekmachines zoals Google. 

Een Google-vertaler doet veel research:

  • Hij gaat na welke trefwoorden belangrijk zijn per pagina ( de woorden waarop je gevonden wil worden - bv. een schoenmaker uit Kortrijk wil graag dat men hem vindt op de combinatie "schoenmaker Kortrijk"). 
  • Hij selecteert de juiste combinaties waarop voldoende mensen zoeken en die niet té moeilijk zijn. Zo is scoren op het woord "restaurant" is haast onbegonnen werk, maar "vegetarisch restaurant" kan wel. 
  • Vervolgens gaat hij aan het werk met de trefwoorden, titels, beschrijvingen in je tekst.
  • Kortom: hij zorgt voor de juiste en goed bekkende semantische velden en maakt van je vertaling een mooi en vooral interessant geheel. 
      

Als zoekmachinevertaler heb je een belangrijke taak. Want bezoekers aantrekken is één ding, ze capteren en omzetten tot klant een ander. Sowieso ranken of rangschikken de zoekmachines je tekst hoog in de resultaten als die INTERESSANT is. En dat is nu net de doelstelling van een woordenkunstenaar

Naast vooral veel en goede teksten zijn er nog heel wat andere criteria waardoor je website het goed doet online. De SEO-vertaler is dus niet helemaal verantwoordelijk voor het eindresultaat, maar hij zorgt alvast voor een zeer sterke inhoud!

 

Certificaat van SEO-vertaler

 

SEO-opleidingen

EmMaLingua neemt regelmatig deel aan SEO-opleidingen specifiek voor vertalers en copywriters. De internetmarketingwereld is altijd in beweging: het komt erop neer je dus regelmatig bij te scholen en de nieuwste veranderingen te kennen. We volgen deze wereld ook op de voet met het verslinden van interessante e-books en andere gerelateerde lectuur.

 
Wil je jouw website ook graag optimaliseren voor zoekmachines in verschillende talen?
Vraag ons een vrijblijvende offerte en we nemen direct contact!